Hello quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Λογιστική Ευφυΐα (Accounting Intelligence)

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Μία εξειδικευμένη μορφή Eπιχειρηματικής Eυφυΐας που εστιάζει στη συλλογή πληροφοριών λογιστικής. Η εξαγωγή, η ανάλυση και παρουσίαση πληροφοριών λογιστικής επιτυγχάνεται μέσα από λογιστικές εφαρμογές και εφαρμογές ERP.

Η Λογιστική Ευφυΐα διαφέρει από την επιχειρηματική Ευφυΐα, καθώς η δεύτερη είναι ένα γενικότερο εργαλείο που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων. Μια εφαρμογή επιχειρηματική ευφυΐας περιλαμβάνει συνήθως μια δέσμη διαδικασιών για εξαγωγή δεδομένων από τη βάση δεδομένων και τη φύλαξή τους σε επεξεργασμένη μορφή. Το 75-80% του κόστους ανάπτυξης του συστήματος αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαδικαστιών.

Οι πληροφορίες στο πλαίσιο της Λογιστικής Ευφυΐας εξάγονται απευθείας από το ERP κατά τη στιγμή που εκτελείται ένα ερώτημα και δεν απαιτείται άλλη βάση δεδομένων.
Οι λογιστικές πληροφορίες ιεραρχούνται αυτόματα με βάση τις δομές και τις ιεραρχίες που ακολουθεί η επιχείρηση και απεικονίζουν με το ίδιο επίπεδο λεπτομέρειας την εικόνα της επιχείρησης.


Οι πληροφορίες λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο και τα δεδομένα μπορούν να ανανεωθούν αμέσως μετά από διορθώσεις ή νέες καταχωρήσεις. Συνήθως οι λογιστικές εφαρμογές είναι απλούστερες στην εγκατάσταση, την εφαρμογή και τη χρήση.


Οι έρευνες, οι αναφορές και οι εκθέσεις δημιουργούνται από τους τελικούς χρήστες και όχι από σχεδιαστές λογισμικού. Η διαχείριση επιχειρηματικών πόρων συγκεντρώνεται σε ένα σύστημα πληροφοριών και παρέχονται άμεσα ακριβείς και ασφαλείς πληροφορίες.


Τα βασικά μειονεκτήματα σε σχέση με την Επιχειρηματική Ευφυΐα είναι ότι η Λογιστική Ευφυΐα μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε συγκεκριμένα συστήματα και δεν είναι δυνατή η ενσωμάτωση άλλων δεδομένων εκτός του λογιστικού συστήματος.