Hello quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Νέο τέλος στα ακίνητα

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο διετές τέλος στα ακίνητα ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη. Ανακοινώθηκε επίσης η απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρεθεί ένας μισθός από όλα τα αιρετά και μετακλητά στελέχη του Δημοσίου και τη πρόθεση της κυβέρνησης για συζήτηση με τους εφοπλιστές προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος συμμετοχής τους στη δημοσιονομική προσπάθεια.

Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε :

- Την επιβολή ειδικού τέλους με κλιμακωτή τιμή από 0,5 λεπτά έως 10 ευρώ - μεσοσταθμικά 4 ευρώ ανά τετραγωνικό δομημένης επιφάνειας. Το νέο τέλος θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με στόχο την κάλυψη της υστέρησης των εσόδων προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Η είσπραξη του τέλους θα γίνει άμεσα για το έτος 2011 ενώ για το 2012 το τέλος θα εισπραχθεί τμηματικά.
  
- Την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να κοπεί ένας μηνιαίος μισθός από όλους τους αιρετούς και μετακλητούς υπαλλήλους του δημοσίου ("Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους δημάρχους και τους γενικούς γραμματείς υπουργείων").
 
 - Την πρόθεση της κυβέρνησης να καλέσει τον εφοπλιστικό κόσμο προκειμένου να συζητήσουν με ποιο τρόπο θα μετάσχει στην εθνική δημοσιονομική προσπάθεια με πρακτικό τρόπο.