Hello quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Ποσοστά φόρου εισοδήματος στο κόσμο

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σύμφωνα με την έρευνα της KMG σε 86 χώρες (Individual Income Tax & Social Security Rate Survey 2010) , ενώ οι φορολογικοί συντελεστές παρέμειναν στάσιμοι στις περισσότερες περιοχές, οι κινήσεις που παρατηρούνται δείχνει ότι οι κυβερνήσεις σε πολλές περιπτώσεις, επέλεξαν την αύξηση της φορολογίας για την καταπολέμηση των ανησυχιών του ελλείμματος.

Η πλειονότητα της κίνησης των ποσοστών για το 2010 προέρχεται από την Ευρώπη. Τα υψηλότερα ποσοστά φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ανά τον κόσμο εξακολουθούν να καταβάλλονται από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), όπου οι μέσες τιμές αυξήθηκαν κατά 4% κατά το παρελθόν έτος.

Τα επόμενα υψηλότερα ποσοστά φόρων που καταβάλλονται από τα φυσικά πρόσωπα της  Ασίας, αλλά τα ποσοστά εξακολουθούν να έχουν μεγάλη διακύμανση.
Στη Λατινική Αμερική, τα ποσοστά φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων εξακολουθούν να παραμένουν σχετικά χαμηλά. Ωστόσο, η περιοχή δεν κατάφερε να αποφύγει την άνοδό τους.
Όσον αφορά τα υψηλότερα ποσοστά φόρου εισοδήματος στον κόσμο, με τη μείωση των ποσοστών από τη Δανία, σ΄αυτή τη θέση είναι τώρα η Σουηδία που έχει συντελεστή φόρου εισοδήματος άνω του 56% το 2010.Στην Ασία, ο ανώτατος συντελεστής είναι στο 50% και ανήκει στην Ιαπωνία. Στη Λατινική Αμερική, ο ανώτατος συντελεστής είναι στο 40% και ανήκει στη Χιλή.
Το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση - αύξηση κατά 10% από 40% σε 50%. Η Ελλάδα αύξησε τον υψηλό συντελεστή κατά 5% έως 45%. Η Ισλανδία κατά 9%. Η Πορτογαλία και η Γαλλία αύξησαν τα ποσοστά τους κατά 3,9% σε 45,9% και 1% έως 41%. Στη Δανία μειώθηκε ο ανώτατος συντελεστής κατά 7% περίπου στο 55,4%. Η Κροατία επίσης μείωσε το ποσοστό της κατά 5% και σήμερα στο 40%.
Πηγή : KPMG-SURVEY